• start met happen

  Eten en drinken is de brandstof waar ieder mens op leeft. Ons eetgedrag heeft effect op de belangrijkste aspecten van ons leven: geest, lichaam én sociale omgeving. Juist nu een goede weerstand zo belangrijk is!

   

  Binnen veel zorg-en welzijnsorganisaties ligt de werkdruk erg hoog, hierdoor krijgt eten en drinken niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.  

  Zonde! Want kleine veranderingen kunnen op lange termijn grote resultaten opleveren. 

  Daarom biedt Start met Happen simpele praktische hulp die goed eten binnen intramurale zorggroepen makkelijker, duurzamer én leuker maakt. 

 • zorgelijke cijfers

  Obesitas is een groeiend probleem in Nederland. Ruim de helft van de bevolking is te zwaar! Dit probleem is nog groter onder mensen met een extra zorgbehoefte. Als we onderzoeken onder verschillende kwetsbare doelgroepen bekijken dan zien wij dat hier bovengemiddeld veel gewicht-en gezondheidsproblematiek bestaat.

  15% tot 25%

  Van de ouderen die thuiszorg ontvangt blijkt ondervoed

  55%

  Meer gewichtstoename jaarlijks voor mensen met verstandelijke beperking

  2 tot 4

  Maal vaker diabetes bij psychiatrische patiënten ten opzichte van mensen zonder psychiatrische stoornis

 • de oplossing is simpel

  Wat we veel horen is: we willen wel verser en gezonder, maar hoe pakken we dit in onze situatie het beste aan? Te weinig tijd of mankracht, gebrek aan kennis of kunde, een versnipperd beleid of onduidelijke verantwoordelijkheid zijn veelgenoemde knelpunten. We zien grote verschillen in kwaliteit en eet-beleid van locatie tot locatie, ook binnen dezelfde organisatie.

   

  Onze benadering streeft naar gelijkheid in kwaliteit en beleid waarbij eigen regie centraal staat. Wij ontwerpen doe-het-zelf maaltijdconcepten op maat. Het doel? Een verandertraject in gang zetten die een effectief geluksbevorderend eetbeleid faciliteert en hiermee de totale zorgkosten reduceert.

   

  Alles wat wij doen is erop gericht de instelling, begeleiding en bovenal de cliënten gezonder en gelukkiger te maken. Met Start met Happen wordt het adopteren van een gezondere levensstijl een eitje. We hebben een basisservice ontwikkeld die samen vers en puur koken makkelijk en mogelijk maakt. Dit is de fundering voor de gezonde transitie die op basis van de behoefte van organisatie wordt vormgegeven. Wij zijn ons zeer bewust van het feit dat geen instelling of zelfs locatie hetzelfde is, daarom ontwikkelen wij concepten op maat. Binnen deze conceptontwikkeling staan de 4 B's altijd centraal:

   

  broken image

  Bewust

  Bewustzijn is de sleutel

  Gezonde voeding staat in de belangstelling. En terecht! De fysieke en psychische effecten van gezond eten zijn verbluffend. Ons energielevel, innerlijk systeem en uiterlijke gezondheid worden sterk beïnvloed door wat wij consumeren. Veel algemene aandoeningen en ziektes kunnen worden vermeden door simpelweg voor goed eten te kiezen. Dan hebben we het nog niet eens over de reductie van impact die bewustere keuzes hebben op natuur en milieu. Niet iedereen is hier zich altijd bewust van. Start met happen is altijd gericht op het vergroten van bewustzijn. Bij organisatie, medewerker én cliënt. Bewustwording is het fundament om positieve verandering in gang zet.

  broken image

  Betrokken

  Belang van betrekken

  Wij vinden het heel belangrijk dat (wanneer mogelijk) cliënten altijd worden betrokken bij het bereiden van lekker vers eten. Het hoofddoel is niet altijd om cliënten zelfstandig te leren koken, maar wel om hen een steentje (hoe klein ook) bij te laten dragen aan hun eigen levensonderhoud. Net zoals iedereen dat doet. Samen koken, thuis of binnen gedeelde woonlocaties geeft cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Eten proeven, ruiken en ervaren! Dit kan invloed hebben op een zelfstandig bestaan maar bovenal het gevoel van eigenwaarde. Lekker en vers eten is een basisbehoefte voor iedereen, ongeacht je beperking. Als individu geeft het cliënten de mogelijkheid langer actief te blijven, eigen regie te ervaren en langer zelfredzaam te blijven.

  broken image

  Bij elkaar

  Intergraal sociaal

  De cliënt speelt de hoofdrol. Sociale betrokkenheid en activatie staan centraal binnen de ontwikkeling van Start met Happen. Vaardigheden ontwikkelen en (waar mogelijk) regie behouden. Cliënten leren, koken en werken zelfs mee. Wij ontwikkelen onze organisatie als sociale firma; een onderneming die zich richt op het creëren van plekken voor een arbeidsmatige dagbesteding en/of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.​ Start met Happen is er voor cliënten én door cliënten. Alles draait er om de kennis en kracht binnen de instellingen voluit benutten!

  broken image

  Besparen

  efficiënt én effectief

  Een gezonde levensstijl begint bij het maken gezonde keuzes. Laat dat nu vaak juist lastig zijn voor iemand met een beperking of extra zorgbehoefte. Door interne of externe factoren. Het is de belangrijke verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder cliënten te ondersteunen in de ontwikkeling van goed eetgedrag en levensstijl. Helemaal als je je bedenkt hoe belangrijk en bovenal noodzakelijk dit is voor het welzijn van mensen. De aanhoudende bezuinigingen in de zorg bieden de zorginstellingen al genoeg uitdagingen. Het huidige voedingsbudget binnen zorginstellingen kan vaak veel efficiënter én bovenal effectiever worden besteed. Wij bieden een duurzame oplossing op maat. Behalve onze maaltijdoplossing ondersteunen wij met advies, trainingen en (digitale) coaching.

 • broken image

   

   

   

  "Wij geloven dat een gezonde levensstijl je de mogelijkheid biedt de beste versie van jezelf te zijn en dat iedereen, ongeacht een beperking of intellectuele uitdaging, het recht heeft om deze versie van zichzelf te leren kennen''

  Start met Happen

 • Doe-het-zelf maaltijdservice

  Start met Happen ontwikkelend praktische hulpmiddelen die mensen met een extra zorgbehoeften de mogelijkheid biedt beter eetgedrag te adopteren, afgestemd op het niveau en budget van de doelgroep. Wij bieden de organisatie en het individu handelingsperspectief met middelen zoals onze gezonde maaltijdbox speciaal voor gedeelde woonlocaties.

  Een praktische oplossing die vers koken, samen met cliënten, eenvoudig én leuk maakt! Wij leveren alle verse pure ingrediënten in één pakket, bij cliënten thuis, met gebalanceerde weekmenu's en een stap-voor-stap recept-beschrijving gemaakt door een deskundige. De overstap wordt persoonlijk ondersteund met een implementatietraject, coaching en training.

   

  ''De Start met Happen doe-het-zelf box is voedzamer dan een kant-en-klaarmaaltijd, socialer dan een gaarkeukenhap, deskundiger dan zelf boodschappen doen en educatiever dan de standaard maaltijdenbox''

  broken image

  Alle ingrediënten in één pakket

  Wel zo makkelijk

  Wij leveren een pakketten met alle verse maaltijdcomponenten die nodig zijn om een gezonde verse maaltijd voor elkaar te koken. Hoofdzakelijk pure en onbewerkte producten. Voedzame recepten en gebalanceerde weekmenu's gemaakt door onze voedingsdeskundige. Inspiratie geven wij, plezier aan samen koken beleef jij!

  broken image

  Met een stap voor stap beschrijving

  Afgestemd op het niveau van de doelgroep

  Of je nu een ster bent in de keuken of nog nooit een pan aan hebt geraakt, Start met Happen geeft iedereen de mogelijkheid een verse maaltijd te bereiden. Wij leveren bij ieder recept een glasheldere stap voor stap beschrijving met duidelijke visuele ondersteuning. De enige vereiste zijn kunnen lezen en het overzicht bewaren. Om deze reden raden wij in woongroepsverband altijd aan dat tenminste één begeleider het proces ondersteund.

  broken image

  Bij de jullie thuis

  Lekker en vers samen koken ​voor de groep

  Wij brengen de ingrediënten voor de maaltijd aan huis en tot in de koelkast. De hoeveelheden zijn precies afgestemd op het aantal bewoners van de locatie, inclusief dieetwensen. In de levering ontvangen jullie alle verse maaltijdcomponenten die nodig zijn om het recept van de dag te maken.

  broken image

  Deskundig advies

  Steunpunt voor raad en daad.

  Iedere groep die zich aansluit kan rekenen op actieve betrokkenheid van Start met Happen tijdens de implementatie van onze maaltijdoplossing. Wij bieden coaching, training en advies op maat. Geen locatie is hetzelfde. Wij houden rekening ieder zijn waarde en behoeftes.

 • Iedereen verdient toch een portie geluk?

  broken image

  Help je mee?

  Wij zijn altijd op zoek naar partijen om mee samen te werken. Samen kunnen we ons sterk maken voor hetzelfde doel: iedereen gelukkig gezond. Zorginstellingen, ambulant begeleiders, voedingsindrustrie en alle andere partijen die zich aangesproken voelen mogen contact met ons opnemen. Ben je geïnteresseerd in wat wij doen? Wil je een bijdrage leveren? Ons product testen of misschien juist een aandeel zijn van onze maaltijdoplossing. Bel of mail ons en dan kijken we samen wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

 • Hap succes

  Wij geloven in de kracht van gezonde verse voeding voor zorginstellingen. En wij zijn niet de enige! Het afgelopen jaar is Start met Happen geselecteerd voor meerdere accelerator programma's en hebben wij een mooie financiële kickstarter van de Gemeente Amsterdam ontvangen.

  broken image

  Sociale Held

  Mei 2016 is Start met Happen met alleen het plan tot de top drie van Sociale Helden West verkozen. Een geweldig moment en dé kick-start van ons initiatief. Het afgelopen jaar is het plan getest, ontwikkeld en zijn wij operationeel!

  broken image

  De Uitdaging

  Hét Sociale Firma acceleratieprogramma van de Gemeente Amsterdam en Nyenrode. Sociale ondernemers met de ambitie te groeien naar een sociale firma (organisatie die werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt). Start met Happen is geselecteerd en heeft het afgelopen half jaar dit programma mogen doorlopen.

  broken image

  Amsterdam City Fellowship

   

  Start met Happen is uit vele health innovatie initiatieven geselecteerd voor het het accelerator programma: Amsterdam City Fellowship. Expert trainingen en intensieve coaching om ons gezonde initiatief verder te helpen. Start met Happen heeft na het voorbereidingsprogramma van drie maanden, op 27 juni 2017 de finale gewonnen. Dit betekent een actieve samenwerking met de Gemeente Amsterdam en haar netwerk om onze impact te vergroten!

   

   

 • Who makes it Happen?

  broken image

  GEK op gezond!

  Gestart vanuit de signalen dat eten lekkerder, leuker én gezonder kan binnen zorginstellingen, heeft Pien ervoor gekozen om hier wat aan te doen! Na het opzetten van een innovatief gezond horecaconcept voor een grote Amsterdamse Startuphub , gebruikt zij nu al haar energie voor dit gezonde avontuur! Haar doel? Het vergroten van geluk en kwaliteit van leven binnen instellingen.

   

  Pien ter Hoeven

  Founder & Happiness Provider

  broken image

  Ga uit van je kracht

  Gedreven vanuit haar wens om bij te dragen aan het versterken van de positie van kwetsbare groepen in de samenleving, zet Laura zich al jaren in voor verschillende doelgroepen. Zij gaat uit van de krachten van ieder individu. In plaats van te kijken naar zaken zoals leeftijd, achtergrond of beperking, wil zij juist de nadruk leggen op de talenten en mogelijkheden van mensen.

   

  Laura van Laar

  Happiness Provider

 • Ik wil graag met je kletsen..

  Over hoe we het samen gezonder en leuker kunnen maken!

  broken image

  +31 612774580

  broken image

  pien@startmethappen.nl

  broken image

  Teamlid gezocht -

  Junior Impact Onderzoeker